Sokan készülnek már a 2023-as nyaralásukra

Sokan készülnek már a 2023-as nyaralásukra

Az emelkedő infláció ellenére is rendkívül sokan áldoznak majd nyaralásra, azt mutatják a foglalási statisztikák, hogy még többen is, mint az előző évben. 

Az előfoglalási időszak, ahol 10-30%-os kedvezményeket, különböző részletfizetési lehetőségeket, árgaranciát és hasonlókat kínáltak az utazási irodák már véget értek, ennek ellenére rendkívül sokan foglalnak belföldön és külföldön is szálláshelyet nyaralásra.

La Vida Deluxe apartman Hajdúszoboszlón saját udvarral és medencével
La Vida Deluxe apartman Hajdúszoboszlón saját udvarral és medencével. Kép forrása: lavidaapartman.hu

A Szallas.hu szóvivője például arról nyilatkozott, hogy április 26-ig, időarányosan a tavalyihoz képest 24%-kal foglaltak többen szállást. Ez persze nem jelent negyedével több nyaralót, hiszen benne vannak azok is, akik idén hamarabb foglalták le a szállásukat mint tavaly.

A szállásközvetítő statisztikái szerint a szállítástípusokat nézve 18-21% közötti áremelkedés volt 2023. nyarára a tavalyihoz képest.  Ha településre vetítve nézzük az árváltozásokat, Budapesten átlag felett, közel 30%-kal drágább a szállás, Hajdúszoboszlón 22%-kal magasabbak az egy főre vetített átlagos vendégéjszaka árak. A balatoni települések esetén vegyes a kép, Balatonfüreden csak 5,5%-kal magasabbak az árak, míg mondjuk Siófokon már több mint 19%-kal kerül többe egy főnek egy éjszaka.

Magyarországi szállásárak változása 2023. nyarán
Így változtak a szállásárak Magyarországon egy év alatt a szallas.hu adatai alapján.

A horvátországi nyaralások utáni érdeklődés is megnőtt. Április 20-ig a darabszámot tekintve 81 százalékos az időarányos növekedés a tavalyihoz képest. Itt a legvonzóbb célpontok az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia–Split régió.

Egy átlagos, öt-hét éjszakás nyaralás során egy főnek egy éjszaka nagyjából 12 ezer forintba kerül Horvátországban, persze ezt befolyásolja azt is, hogy hogyan alakul az euró árfolyam.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

Horvátország is népszerű célpont a magyaroknak
Split városa Horvátországban népszerű célpont a magyaroknak is

Segítheti a Horvátországba utazókat az is, hogy idén már Kuna helyett euróval lehet fizetni déli szomszédainknál.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Hír forrása: Világgazdaság, Szallas.hu. Kép 1 forrása: Lavidaapartman.hu, Kép 2. forrása: Freepik, wirestock

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!