Tiltja a Revolut kártyát a VW autó töltő szolgáltatása

VW Group Elli charging alkalmazás

Már egyes elektromos autó töltést kínáló szolgáltatások is megpróbálják korlátozni a Revolut kártya használhatóságát.

A Volkswagen csoport (VW Group) még 2019-ben hozta létre az Elli névre keresztelt szolgáltatását, amely többek között az elektromos autók töltését is kínálja, a felhasználók az Elli alkalmazásból előfizetéssel, vagy anélkül indíthatnak az EU-ban töltést az autójukhoz. Többek között a Volkwagen, az Audi, a Skoda, a SEAT és a Cupra márkák is az Elli-t használják, de ahogyan a cég írja, lehetőséget kínálnak más márkák, így például Hyundai, Kia, Peugeot és BMW tulajdonosainak is töltést indítani az app segítségével.

A Magyarországon is elérhető szolgáltatás felhasználói augusztus 21-én kaptak egy értesítést az Elli-től, amely arról tájékoztatja őket, hogy a továbbiakban a cég nem fogadja el a Revolut kártyáit. A magyar levélben ugyan Revolut hitelkártyaként hivatkoznak rá, azonban félreértések elkerülése érdekében ez a Revolut által biztosított debit (betéti) kártyákra is vonatkozó korlátozás.

Tiltja a Revolut kártyát a VW autó töltő szolgáltatása

Azért írunk most neked, hogy tájékoztassunk, hogy a továbbiakban nem fogadjuk el fizetési módként a Revolut hitelkártyákat. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért. De ne aggódj: az Elli alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen válthatsz másik hitelkártyára a fiókodban. – áll a cég által kiküldött emailben.

A cég nem indokolta meg, hogy miért hozta a korlátozást, csak megkérte a felhasználót, hogy frissítse az Elli alkalmazásban a bankkártya adatokat, hogy a következő alkalommal is tudjon tölteni, emellett az előfizetőknél is következő alkalommal már az újonnan hozzáadott kártyáról vonják csak le a szolgáltatás árát.

Az Elli arra kéri a felhasználókat, hogy a fiók zárolásának elkerülése érdekében 7 napon belül változtassák meg a fizetési módot a Revolut kártyáról egy másik kártyára. Aki nem teszi ezt meg, annak fiókja zárolásra kerül és később csak az ügyfélszolgálattal egyeztetve, a fizetési adatok módosítását követően kerül feloldásra Elli fiókjának zárolása.

Szomorú lépés ez az Elli-től és erős kérdéseket vet fel, hogy jogszerűen ezt megteheti-e, hiszen elviekben nem különböztethetné meg a Revolut Bank UAB által kibocsátott Mastercard és VISA bankkártyákat a többi EU-s bank kártyáitól. Viszont itt az érintett társaságok tehetnének érdemi lépéseket, a felhasználó önmaga aligha.

Magyar kártya helyett alternatív megoldás

Természetesen van alternatív út a Revolut használatához, hogy ne kelljen magyar bank forintos kártyájával fizetni az eurós díjakat. Elég csak igényelni egy Curve kártyát és az alá betenni a Revolut bankkártyáját. Így az Elli alkalmazásban a Curve lesz a fizető kártya, viszont a Curve továbbterheli díj nélkül a tételt a Revolut kártyára.

Korábban a Wizz Air légitársaságról derült ki, hogy a fedélzeti ellátás során nem szeretnének elfogadni Revolut és egyéb fintech kártyát, erről akár hangosbemondón is tájékoztatják az utasokat. Vegyes vélemények érhetők el a Revolut közösség csoportban, akadt aki tapasztalta, hogy nem engedték, hogy Revolut kártyával fizessen és volt aki gond nélkül tudott vele fizetni a Wizz Air járatain. Próbáltam én is utána járni ennek az esetnek.

Megpróbáltam megtudni, miért nem lehet a Wizz Air járatain Revoluttal fizetni

Az információt köszönöm Gábornak a Villanyautosok.hu oldal egyik szerzőjének.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!