Több mint 1 millió magyar ügyfele van már a Revolutnak

Közel minden 10. magyar használ már Revolutot

A Revolut Bank UAB új számokat osztott meg a terjedéséről, rendkívül gyorsan nő az ügyfelek létszáma Európában, Magyarországon is 1 millió felett jár már a szolgáltatás.

Kevesebb mint egy év alatt szerzett 2,5 millió ügyfelet a bank, így a Közép- és Kelet-Európában elérhető piacokon több mint 10 millió lakossági ügyfele van már. A térségben Románia a legerősebb piaca a vállalatnak több mint 3 millió ügyféllel (ezzel globálisan is a második legnagyobb bázisú ország lett UK mellett). Magyarország is ott van a régió TOP 3-as listáján azzal, hogy átlépte az 1 milliós ügyfélszámot.

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak
A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

Ha városokra szűrve nézzük, Budapesten 356 ezren használják a Revolutot. Bukarestben 590 ezer, Varsóban 360 ezren, Szófiában 270 ezren, illetve Vilniusban 173 ezren.

Árat emel Magyarországon a Revolut

A platform havonta több mint 138 millió tranzakciót dolgoz fel, ez az elmúlt egy év alatt jelentős, 67%-os növekedést jelent. Szeptember végén több mint 50 millió virtuális, egyszer használatos és fizikai kártya volt az ügyfeleknél.

Ha a régiót nézzük, az elmúlt 12 hónapban Románia 39%-os ügyfélbázis növekedést mutat, Lengyelország 48%-ost, Magyarországon pedig 52%-os növekedést lehetett mérni.

 „A Revolut számára Magyarországon a legfontosabb trend a mobilbanki ügyfelek számának növekedése – ezzel is is támogatva a növekedésünket. Az elmúlt 12 hónapban a Revolut 52%-os ügyfélszám-növekedést tapasztalt Magyarországon. Ebben az időszakban 385 ezer új ügyféllel bővültünk, és a felhasználók közössége mára átlépte az 1 milliót. A legfontosabb piaci kihívások, amelyekre reagáltunk, az infláció – az alkalmazáson belüli funkcióink segítenek az embereknek a háztartási költségvetés kezelésében, a kiadások korlátozásában és a pénz félretételében, megspórolásában, a kibertámadások növekvő kockázata – eldobható virtuális kártyáink segítik a fogyasztókat a biztonságos online vásárlásban, valamint a csalások növekvő kockázata – a Revolut alkalmazásban innovatív oktatási tanfolyamot indítottunk a pénzügyi csalások önvédelméről, amely három uniós országban – Magyarországon, Lengyelországban és Romániában – bizonyult a legnépszerűbbnek” – mondta Léder Tamás, Revolut Bank Europe magyarországi fióktelepének vezetője.

Világszerte már 35 millió ügyféllel rendelkezik a Revolut. Az EGT-n belül európai bankként működik, hiszen az Európai Központi Bank teljes körű banki engedélyével rendelkezik és a Litván Nemzeti Bank felügyelete alatt áll. Érdekesség, hogy jelenleg egy jelzáloghitellel foglalkozó csapat létrehozásán is dolgozik a Revolut, amely úgy szolgáltatása lehet a jövőben a banknak.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!