Több mint 50 ezer Revolut felhasználó adatai szivároghattak ki egy phising támadásban

Októberben megváltozik több ponton a Revolut ÁSZF

Számos Revolut ügyfél lett adatszivárgás áldozata. Először szeptember elején tapasztalhatták többen, hogy valami nincs rendben a supporttal. Ekkor a Revolut is elismerte, hogy nem megfelelő tartalmak jelentek meg az appban. Ezt követően nem hangzik túl jól, hogy a Revolut több felhasználónak is értesítést küldött emailben, hogy a fiókjuk egy kibertámadásban lehet érintett. A phising támadásban az érintetteket SMS-ben keresték meg a támadók, nem a Revoluthoz köthető, de ahhoz hasonlító linkekkel és weboldalakkal.

“Nemrég erősen célzott kibertámadás ért minket egy jogosulatlan harmadik féltől, amely rövid időre hozzáférhetett az ön információihoz” – áll a kiküldött értesítésben.

Az elérhető információk szerint a főbb Revolut adatokhoz, az egyenleghez, a kártya adatokhoz, a PIN kódokhoz, jelszavakhoz nem fértek hozzá a támadók. Azonban az érintett felhasználók személyes adataihoz hozzáférhettek.

Októberben megváltozik több ponton a Revolut ÁSZF

Mint bejegyzett bank, a Litván Állami Adatvédelmi Főfelügyelőség feltárta, hogy a Revolut Bank adatsértést szenvedett el, az adatbázishoz célzott támogatással fértek hozzá és világszerte 50150 ügyfél adatai (közülük 20 687 az Európai Gazdasági Térségből) potenciálisan veszélybe került.

Az érintett adatok között vannak nevek, címek, email címek, telefonszámok, illetve a kártya adatainak részletei.

Az érintett felhasználóknak küldött adatvédelmi incidensről szóló közleményben a Revolut figyelmeztetett, hogy legyenek különös tekintettel a gyanús tevékenységekre, ideértve a gyanús emaileket, telefonhívásokat, vagy üzeneteket. A Revolut nem küld SMS-t és nem hívja az ügyfeleket külön ezzel kapcsolatban.

Többen kaptak korábban olyan hivatkozást SMS-ben, amely azt a látszatott keltette, hogy a Revolut a küldő és az oldalon meg kellett adniuk különböző, a Revoluthoz kötődő belépési adatokat.

Az adatszivárgás a jelek szerint azon felhasználókat érinti, akik bedőltek a phising próbálkozásnak és megadták az adataikat – ezek bizony valóban nagy számot jelent.

Az érintett felhasználók már kaptak figyelmeztetést a Revoluttól. Ha nem kaptál ilyet, téged valószínűleg nem érint az adatszivárgás.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!