Törökországi Revolut kártya használati tapasztalatok 2023-ban

Törökországi Revolut kártya használati tapasztalatok 2023-ban

Azért is hasznos a Revolut közösség Facebook csoport köze 50 ezer főt számláló felhasználói bázisa, mert rendkívül hasznos tapasztalatok gyűlnek össze.

Törökországi Revolut kártya használati tapasztalatok

Attila úgy tapasztalta, hogy a PTT és a Ziraat bankasi ATM-jeiből tudott külön költség nélkül török lírát (TRY) felvenni Revolut kártyájával. Ismeretei szerint ezen bankok egy tranzakción belül 2000 lírát (kb. 24500 forint) adnak ki (egy más felhasználó, Krisztina szerint a PTT kiad 2900 lírát is egyben). Emellett a napi limit egy adott kártyára 4500 líra (kb. 55 ezer forint) vehető fel az érintett bankhálózatnál. Ha esetleg van több fizikai kártyája is a felhasználónak a Revoluthoz, természetesen ezek külön-külön számolandók.

Még 2023. májusában Frédi úgy vette észre, hogy az üzletekben gond nélkül tudott telefonos érintéssel fizetni, a Google Wallethez adta hozzá Revolut VISA bankkártyáját. Viszont az utcai árusoknál és a piacokon mindenhol csak készpénzzel tudott fizetni.

Törökországi Revolut kártya használati tapasztalatok 2023-ban

Bernadett 2023. tapasztalatai alapján a török múzeumi belépők ára elég magas (akár 500 líra – kb. 6200 forint – is lehet), viszont itt lehetőség volt bankkártyával fizetni a pénztárnál.

Köszönöm a Revolut közösség tagjainak, hogy ilyen aktívak és rendkívül sok hasznos tapasztalatot osztanak meg napi szinte.

Revolut limitek és díjak

Magyar felhasználóknál a limitek forintban vannak meghatározva, de természetesen átváltva érvényesek ezek a török lírára is. Arról, hogy a készpénzfelvételre és a pénzváltásra milyen limitek és díjak vonatkoznak, ebben a cikkben írtam részletesebben.

Az utazás megszervezése során érdemes figyelni, hogy milyen módon történik majd a fizetés akár a repülőjegyekért, akár a szállásért. Az egyik legnépszerűbb szállásfoglaló oldalon, a Booking.com-on például bár az árat forintban tüntetheti fel, a fizetés ténylegesen már más pénznemben, például euróban történhet, ezt érdemes figyelembe venni a tervezés során. Itt írtam erről részletesebben.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Fő kép forrása: Freepiktawatchai07,

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!