Black Friday-en fizettél elő a Revolut Metalra? Akkor ezt jobb, ha tudod!

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon

A Revolut 2022-ben a Black Friday keretein belül rendkívül kedvező áron nyújtott Metal előfizetést. Ez az 1 éves csomag hamarosan lejár és sok kérdés merülhet fel vele kapcsolatban.

Revolut Black Friday

Az előző évi akcióban azoknak, akik nem rendelkeztek még Metal előfizetéssel, kedvezményesen volt elérhető a csomag egy Black Friday akció keretein belül. Egy évre, egyben ki kellett fizetni a szolgáltatást és így az eredeti 42 000 forint helyett 22 000 forint volt, ami azért is volt sokaknak csábító, mert még olcsóbb volt, mint a Premium csomag éves díja (ez 25 000 forint). Itt olvashatsz a Revolut Black Friday 2022-es ajánlatról.

Akik 2022-ben előfizettek a kedvezményes Metal csomagra, azoknak 2023. november 25., vagy 26. napján lesz az éves fordulójuk (attól függően melyik napon fizettek elő).

Legyen-e hosszabbítás és ha igen, mennyiért?

Ha a felhasználó nem mondja le a Metal csomagot, akkor a fordulónapon az automatikusan meghosszabbodik egy évvel. Lemondani az előfizetés időpontja után 10 hónappal már díjmentesen lehet. Ha tehát valaki úgy gondolja, hogy nem hosszabbítaná meg a Black Friday-en aktivált Metal előfizetést, akkor már most lemondhatja és nem számol fel érte kötbért a Revolut.

Ha nem mondja le az előfizetést, akkor a fordulónapon fogja levonni az előfizetés éves díját a Revolut. Azt viszont jelenleg még nem tudni pontosan, hogy mennyiért. A Revolut Metal éves díja 42 000 forint és mivel az akció egy évre szólt, logikus volna, hogy a meghosszabbított előfizetés már az eredeti, 42 000 forintos áron történik.

Black Friday-en fizettél elő a Revolut Metalra? Akkor ezt jobb, ha tudod!
Van, akinek egyértelműen írja az app, mennyiért újul meg a korábbi akciós előfizetés.

Akad olyan felhasználó, akinek az előfizetésénél azt jelzi a rendszer, hogy 22 000 forint 1 évre, ezt követően pedig 42 000 forint lesz. Az ő esetükben egyértelmű, hogy utóbbi, 42 ezer forintos díjat fogja levonni a Revolut.

Viszont vannak olyan felhasználók, akiknél ezen a felületen csak ennyit ír az alkalmazás:

22 000 Ft 1 évre

Black Friday-en fizettél elő a Revolut Metalra? Akkor ezt jobb, ha tudod!
Itt azonban nem annyira egyértelmű a helyzet.

Logikusan ez azt jelentené, hogy a következő évben is csak 22 000 forintot kell fizetni. De igazából gyanús lehet, hogy ez nem biztos, hogy így lenne. A Revolut közösségben is több felhasználó bizonytalan, hiszen váltottak egy évvel ezelőtt az akcióban és most nem tudják mit tegyenek.

Mit mond a Revolut?

Megkérdeztem a Revolut ügyfélszolgálatát, hogy mi a helyzet ezzel, kifejezetten érdekes választ kaptam.

Elsőre azt mondta az ügyintéző, hogy egy évre szól a 22 ezer forintos ajánlat és ha nem mondom le, akkor 42 ezer forintért fog megújulni. Jeleztem neki, hogy ezt értem, de az alkalmazás nem ezt írja, hanem azt, hogy 22 ezer forint az előfizetés díja.

Ha ez a helyzet, akkor te vagy az egyik szerencsés személy, aki egy újabb kedvezményes Metal éves előfizetést kapsz” – írta a Revolut ügyfélszolgálatos kollégája.

Állítása szerint, ha az app azt írja, hogy 22 ezer forint a megújulás díja, akkor annyiért is fog megújulni. De, ha mégsem ennyiért újulna, meg, akkor írjak még aznap az ügyfélszolgálatnak, ők visszaraknak az alacsonyabb csomagba és visszatérítik az előfizetési díjat.

Tehát elmondható, hogy még a Revolut ügyfélszolgálata sem tud egyértelmű információval szolgálni. Lehet, hogy az egyik felhasználónak 42 ezer forint lenne a megújítás, a másiknak meg 22 ezer forint. De az is lehet, hogy utóbbinak is 42 ezer forint lesz valójában.

Többek között az ilyenek miatt is állíthatja azt az MNB, hogy nem tudják biztosítani azt, hogy a felhasználók megfelelő kiszolgálást kapnak-e és nem sérülnek-e a jogaik. Mert itt azért lehetne vizsgálni ezt. Aki ezt szeretné, az a litván bankfelügyeletnél kérhetne kivizsgálást.

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak
A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

Revolut Black Friday ajánlat 2023-ban

Egyelőre nem tudni, hogy a Revolut milyen Black Friday ajánlattal készül 2023-ra, már ha lesz egyáltalán ilyen. A nemzetközi Black Friday november 24-én lesz, ekkor lesz célszerű megnézni az ajánlatokat is.

Persze aki most előfizető, az valószínűleg nem tudna ugyan azon csomag akciós ajánlatára befizetni. Példaként, tavaly aki Metal előfizető volt a BF napján, nem élhetett a kedvezményes 1 éves előfizetéssel. Viszont aki Premium előfizető, vagy Standard csomaggal rendelkező ügyfél volt, az 22 ezer forintért válthatott az akciós Metal csomagra.

Ha szeretnél hamar értesülni az érintett Black Friday ajánlatokról, akkor iratkozz fel a RevB hírlevelére!

Amennyiben nem szeretnéd meghosszabbítani a Revolut Metal előfizetésedet, akkor mindenképpen le kell azt mondani, még időben. Ehhez a csomagváltásnál kell alacsonyabb csomagra váltani, legyen szó akár az ingyenes Standard csomagról, akár a Plus, vagy Premium csomagról.

Szeretnéd magabiztosabban használni a Revolutot? Ismerkedj meg minden részletével egy privát oktatás keretein belül! 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!