Elérhető a kripto staking a Revoluton

Elérhető a kripto staking a Revoluton

Kamatot fizet a Revolut négy kriptopénz staking után, azonban ez kockázattal is jár!

A kriptopénz staking egyfajta lekötés, amely után kamatot lehet elérni. FONTOS! Ennek jelentős kockázata van! A Revolut nem tudja garantálni a kamatot, ezzel párhuzamosan pedig előfordulhat, hogy a lekötés ideje alatt az adott kripto értéke jelentősen lecsökken és akár a teljes értékét elveszíti! Emiatt rendkívül magas a kockázata! Ezen kívül a bevétel adóköteles, arról be kell számolni az éves adóbevallásban Magyarországon, ezzel kapcsolatban kérj segítséget egy könyvelőtől.

Az Ethereum (ETH), a Cardano (ADA), a Polkadot (DOT) és a Tezos (XTZ) kriptopénzekre lehet stakelést indítani a Revolut alkalmazásban.

Ha a Revoluton rendelkezel kriptóval, az valójában nem a te tulajdonodban van, a Revolut egy saját, közös kriptopénztárcában tárolja azt és nem kínál lehetőséget kiutalni más kriptotárcába. (Az Etherium esetében ettől eltérően egy node-ban van a letét, ahol egy hálózati protokoll védi és a Revolut kezeli azt a felhasználó nevében. Itt extra tranzakciós költség is felmerül.) 

A Revolutnál rögzített ETH, ADA, DOT és XTZ tokenek stakelésénél feltüntetnek egy APY-t, azaz egy hozzávetőleges becslést az éves hozamra. Fontos, hogy ezeket nem tudja garantálni a Revolut! 

Elérhető a kripto staking a Revoluton

A legmagasabb hozam-ot a Polkadot esetében tünteti fel a rendszer. Pont DOT tokeneket kaphattak ingyen azon felhasználók, akik kitöltötték a kriptó kvízt. Korábban írtam róla, hogy a Polkadot árfolyamát érezhetően befolyásolja az is, hogy ingyen adja a Revolut és a legtöbbet eladott token a rendszerben.

Szeretném a biztonság kedvéért ismét leszögezni: a teljes értéket el lehet veszíteni a kriptóval, akkor is is, ha leköti a felhasználó és nem garantálja a kamatot a Revolut! Mindenki saját felelősségére, jól átgondolva hozza meg a döntést, hogy vállalja-e ezt a rendkívül magas kockázatot!

Nem befektetési javaslat!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!