Fontos változások kerülnek bele a Revolut felhasználói szerződésébe

Itt a Revolut 10

A Revolut bejelentette a személyes szerződési feltételeinek frissítését, megmutatom, hogy mi változik.

A felhasználóknak küldött levélben felsorolták, hogy mi mindent változatnak meg a feltételekben, amelyek 2024. március 11-én hajtanak végre. Ezekre azért van szükség, hogy megfeleljenek a jogszabályi követelményeknek.

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak
A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

A változások és azok magyarázata

9-es pont, Revolut telefonszám

A 9. pontban tisztáztuk, hogy a telefonszámunk automatizált telefonvonal, vagyis azon keresztül nem tudsz munkatársainkkal beszélni. Csak a Revolut-kártya letiltására alkalmas és automatikus válaszokat ad általános témákban.” – áll az emailben.

Ez egy egyszerű változtatás, csak tisztázzák, hogy a weboldalon elérhető telefonszám a Revoluthoz egy automata által kezelt szám, ami csak Revolut-kártya letiltásra szolgál és nem érhető el ügyintéző rajta keresztül.

Telefonos ügyintézést kizárólag az Ultra felhasználóknak kínál a Revolut, angol nyelven. Ehhez nincs telefonszám, az alkalmazásban lehet kérni a kapcsolatfelvételt és ekkor közvetlenül a Revolut ügyfélszolgálata telefonál. A többi csomag ügyfeleinek az emailes, vagy alkalmazáson belüli chat opciók érhetők el az ügyfélszolgálathoz.

11-es pont, tiltások arra, hogy mire nem használható a szolgáltatás

Frissítettük a 11. pontot, amely immár tartalmazza azt, hogy a Revolut alkalmazás vagy kártya nem használható (sem közvetlenül, sem közvetve) pénzeszközök egyik forrásból a másikba történő ciklikus mozgatására (looping), illetve termékeinkkel, szolgáltatásainkkal vagy ügyfélszolgálatunkkal való visszaélésre, valamint a személyes számla nem használható nem személyes célokra. Ez magában foglalja azokat a tevékenységeket, amelyek veszélyeztethetik szolgáltatásaink integritását, vagy a Revolut és ügyfelei biztonságát és jóllétét. A 24. pontot szintén kiegészítettük azzal, hogy amennyiben ilyen tevékenységet folytatsz, azonnal bezárhatjuk vagy felfüggeszthetjük a számládat (beleértve a Revolut-csoport más alvállalata által nyújtott szolgáltatásaihoz való hozzáférést is), és megszüntethetjük a weboldalunkhoz való hozzáférést is.” – szerepel a levélben.

Sokakban felmerülhet, hogy mi az a looping, azaz a pénzeszközök egyik forrásból a másikba történő ciklikus mozgatása.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, nem lehet a Revolut számlára feltölteni pénzt, majd azt tovább utalni egy számlára rendszeresen, hogy ezzel valamilyen díjat kerüljön ki a felhasználó (például banki havidíjat, vagy kamatot, stb.). Ha például a magyar bankod csak akkor kínál ingyenes számlavezetést, ha valamennyi pénzt kapsz rendszeresen a számlára átutalásként, akkor nem teheted meg, hogy feltöltöd ezt a pénzt a Revolutra, majd visszautalod magad.

Tisztázzák azt is, hogy a személyes számla nem használható nem személyes, azaz üzleti célokra. Nagyon leegyszerűsítve, üzleti bevételeket nem fogadhatsz a személyes Revolut számládon. Példa erre, egy fodrász, műkörmös, marketinges, stb., a szolgáltatási díjait nem kérheti a személyes Revolut számlára. Ez utóbbi alól kivétel az, ha egyéni vállalkozó Revolut Pro alszámlát használ (amely kifejezetten az üzleti felhasználásra lett kitalálva). Illetve cégek számára a Revolut Business érhető el.

A fentiek megsértése esetén a Revolut bezárhatja, vagy felfüggesztheti a számlát, illetve megszüntetheti a szolgáltatásaihoz történő hozzáférést.

15-ös pont, jóváírt tranzakciók sztornózása

“ Módosítottuk a 15. pontot, amely kimondja, hogy a következő esetekben jogunkban áll a számládon jóváírt tranzakciót sztornózni:

– ha az összeg jóváírására a fizető fél, a fizető fél számlaszolgáltatója, harmadik fél vagy a Revolut hibájából került sor;

– ha bizonyítékunk van arra, hogy a kifizetés csalárd vagy más bűncselekménynek számító tevékenységből származik.” – fogalmazza meg a levél

Ezeknél arról van szó, hogy ha egy banki hiba miatt történt egy jóváírás, vagy bizonyíték van arra, hogy csaláshoz, bűncselekményhez kötődik az, akkor a Revolut törölheti a jóváírást.

A teljes, új ÁSZF ide kattintva érhető el.

Amennyiben egyetértesz a módosításokkal, nincs teendőd, az életbe lép. Ha nem értesz velük egyet, akkor díjmentesen lehetőséget kínál a Revolut a számla lezárására, amelyet 2024. március 11. előtt kell megtenni.

Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!