Horvátországi Revolut kártya használati tapasztalatok 2023-ban

Horvátországi Revolut kártya használati tapasztalatok 2023-ban

Azért is hasznos a Revolut közösség Facebook csoport köze 50 ezer főt számláló felhasználói bázisa, mert rendkívül hasznos tapasztalatok gyűlnek össze. Ezúttal déli szomszédunk, Horvátország lehetőségeit gyűjtöttem össze

Horvátországi Revolut kártya használati tapasztalatok

Balázs Zadarban és környékén járt, neki pozitív tapasztalati voltak, nem vitt magával készpénzt, helyette kártyával tudott minden olyan helyen fizetni, ahol szüksége volt erre.  Zsolt Rab szigetén az üzletekben és a vendéglátó egységekben tudott Revolut kártya segítségével fizetni. A halpiacon és este az ajándékárusoknál viszont nem volt kártyaelfogadás, oda szükség volt készpénzre. 

Krisztián Medulinban kevés helyet talált, ahol kártyával lehet fizetni. Zsolt Horvátországban, Sveti Juraj településén szerzett tapasztalatait osztotta meg. A Rijeka és Zadar közötti megtalálható kis településen úgy tapasztalta, hogy a helyi éttermek és kölcsönzők nem igazán kínálnak bankkártyás fizetést, ezért szükség lehet megfelelő mennyiségű euró készpénzre.

Anita Crikvenica-ban a posta mellett talált egy HPB bankautomatát, amely számára nem számolt fel díjat amikor euró készpénzt vett fel. Péter Povile városában egy Erste bankautomatából vett fel 190 eurót, amire 4,75 eurós díjat számolt fel az ATM üzemeltetője. Akadt, aki itt egy MoneyGet automatát talált és ebből 300 eurót gond nélkül tudott felvenni és nem számolt fel az ATM díjat ezért neki.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Szilárd a Plitvicei tavak 1-es bejáratánál a busz parkolónál tapasztalt hasonlót, itt egy PBZ ATM-ből tudott díjmentesen készpénzt felvenni. Itt a látogatói bejáratnál talált egy Euronet ATM-et is, ez viszont 10 euró felvételre 4 eurót szeretett volna még felvenni, így ezt nem ajánlja. A park területén a büfék többsége tapasztalatai alapján csak kártyás fizetést kínál, készpénzt nem fogadtak el.

Hasznos információ lehet, hogy 2023-tól csak euró van Horvátországban, kivezetésre került a kuna. Magyarországon lehetőség van előre, ATM díj nélkül felvenni euró készpénzt Revolut bankkártya segítségével, erről részletesebben az előzetesen linkelt cikkben.

Köszönöm a Revolut közösség tagjainak, hogy ilyen aktívak és rendkívül sok hasznos tapasztalatot osztanak meg napi szinte.

Revolut limitek és díjak

Magyar felhasználóknál a limitek forintban vannak meghatározva, de természetesen átváltva érvényesek ezek euróra is. Arról, hogy a készpénzfelvételre és a pénzváltásra milyen limitek és díjak vonatkoznak, ebben a cikkben írtam részletesebben.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Fő kép forrása: Freepik, teksomolika

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!