Így rakhatsz pénzt a Revolut számládra ingyen

Revolut alkalmazás, készpénz, 20 000 forint

A Revolut többféle pénz hozzáadási módot is kínál a számlához, de nem mindegyik ingyenes. Ebben a cikkben a különböző módokat mutatom meg és azt, hogy melyikkel lehet a legolcsóbban feltölteni pénzt.

Banki átutalás

A Revolut számlaszámodra lehetőség van átutalással pénzt küldeni. Amit nagyon fontos tudni, hogy ez Magyarországról egy nemzetközi átutalással teljesül, nem belföldi átutalással. Ez a díjazás és az idő miatt fontos tényező.

A nemzetközi átutalások a legtöbb esetben magasabb költséggel járnak, mint a belföldiek. Van olyan bank, amely kondíciós listája alapján több mint 11 ezer forint minimum díjat számol fel a külföldi forint számlára utalásért. Nyilván senki sem szeretne ennyi pénzt kifizetni a bankjának. Mindenki a saját banki díjcsomagjának a kondíciós listájában megtalálhatja azt, hogy mennyibe kerül a nemzetközi átutalás. Az extra díjtétel mellett meg kell említeni, hogy több munkanap is lehet az átutalás megérkezésének ideje. Összességében megállapíthatjuk azt, hogy nem érdemes forintot átutalni magyar bankból a Revolutra.

Ha valaki Magyarországon rendelkezik eurós deviza számlával, vagy külföldön nyitott ilyen számlát, arról SEPA átutalással tudja átutalni a pénzt a Revolut IBAN számára.

Bankkártyás feltöltés

Lehetőség van bankkártyás befizetésre (top-up) is. Ehhez egy saját névre szóló bankkártyát kell használnunk. A Revolut ÁSZF előírja, hogy csak a saját névre kiállított kártya a jó, más nevére szóló kártya nem. A rendszer technikailag engedi ugyan a más nevére szóló kártyát használni, később viszont ez akár a szolgáltatásból történő kizárással is járhatna.

Így hozhatsz létre Revolut Közös számlát

A magyarországi, lakossági betéti kártyák után nem számol fel díjat a Revolut, ha erről töltünk fel pénzt. Jellemzően a legtöbb hazai bank sem számol fel díjat érte, kártyás vásárlásként kezelik ezeket. Így tehát ingyen tehetünk fel pénzt a Revolut számlánkra a magyar kártyánkkal.

Fontos, hogy ha hitelkártyával, céges üzleti kártyával, egyes fintech kártyákkal, vagy egyéb külföldi bankkártyával rendelkezünk, azokra felszámolhat feltöltési díjat a Revolut. Ezt a feltöltési folyamat során fogja is írni, ha megadtuk az összeget és kiválasztottuk az érintett kártyát. Egyes hitelkártyákra jelenleg még nem számol fel díjat, de ez gyakorlatilag bármikor megváltozhat.

Ha nem írja a rendszer, hogy költséget számol fel a feltöltésre (például a lakossági betéti kártyáknál), akkor nem lesz ennek díja. Ha pedig felszámol, akkor az összeget és a százalékos arányt is jelzi.

A bankkártyás feltöltés előnye, hogy a 3DS hitelesítés megtörténte után szinte azonnal, pár pillanaton belül megérkezik a pénz a számlára (egyes esetekben lehet kicsit lassabb, de nem jellemző néhány percnél lassabb tranzakció).

Bankkártyás feltöltéshez a számla felületen a Befizetés gombot kell kiválasztani, azon belül megadni a feltöltendő összeget, valamint kiválasztani a bankkártyás opciót.

Apple Pay / Google Pay

Ha használod az Apple, vagy Google fizetési szolgáltatását, abban már megadtad korábban a bankkártyád adatait, akkor ezen keresztül is tölthetsz fel pénzt. Ez gyakorlatilag hasonló módon működik, mint a kártyás feltöltés.

Fontos, hogy ha lakossági betéti kártyát használsz a Google Pay / Apple Pay mögött, akkor a feltöltés ugyan úgy ingyenes lesz, mint direkt kártyás feltöltés esetén. Azonban ha a rendszer mögött hitelkártya, üzleti kártya, vagy egyéb olyan kártya van, amelyért rendes esetben díjat terhelne be a Revolut, úgy azt 2023. év eleje óta tovább fogja terhelni a Revolut rád. Ezt a díjat előre nem fogod látni, mert a Revolut sem tudja a jóváhagyásig, hogy milyen kártyát használsz a Pay mögött. Ilyen esetben a feltöltött összegből fogja levonni a tranzakciós díjat, amelyet továbbterhel rád. De ahogy írtam, ha hazai lakossági betéti kártyát használsz, akkor díjmentes lesz a feltöltés.

Készpénz befizetés

Gyakran felmerül, hogy lehet-e készpénzt befizetni bankban, vagy ATM-en keresztül közvetlenül a Revolut fiókra. Bankban és ATM-nél nem lehet befizetni pénzt a Revolutra. Korlátozottan kínál már készpénz befizetést a Revolut, kicsit hosszabban itt írtam erről a témáról. 

Szeretnéd még hasznosabban kezelni a Revolutot? Segítek benne neked, itt tudhatod meg hogyan!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!