Készpénz befizetés a Revolutra?

Készpénz befizetés a Revolutra?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy miképpen lehet készpénzt befizetni a Revolutra, erről fog szólni ez a cikk.

A korábbi gyakorlat az volt, hogy nem lehet befizetni pénzt a Revolutra, azonban ez 2023. végén megváltozott. A Revolut együttműködést kötött a Paysafe vállalattal, amelyen keresztül elérhetővé tette a pénzfizetést. 2023. decemberében még csak tesztként indult el a funkció Magyarországon és a kiválasztott felhasználók érhetik csak el. Valószínűleg 2024-ben lehet szélesebb körben elérhető.

Revolut alkalmazás, készpénz, 20 000 forint

Nem lehet akármennyi pénzt feltölteni, napi szinten maximum 307 ezer forintot enged a Revolut Bank, éves szinten sem lehet több, mint 7,5 millió forint. A Revolutra történő készpénz befizetésnek 2,5%-os díja van, amelyet a jóváíráskor von le a rendszer.

A befizetésekre jelenleg az OMV kúton van lehetőség, itt írtam bővebben arról, hogyan működik ez a gyakorlatban.

Természetesen a különböző özvetett megoldások továbbra is elérhetők. Erre a legjobb megoldás, ha saját hazai bankszámlára befizeti az illető a készpénzt és azt bankkártyás befizetéssel (Top-up) ingyen, vagy esetlegesen nemzetközi utalással (ennek díja lesz) feltölti a Revolutra. Ezek nyilván a forintos megoldások esetén működnek egyszerűen, valuta befizetéshez szükség lehet a megfelelő deviza számlára is.

Kisebb összeg esetén szóba jöhet egy harmadik fél közbeiktatása is, akár forint, akár más deviza esetén. Azaz keresni valakit, akinek készpénzre van szüksége, cserébe ő a Revoluton keresztül átküldi a pénzt. Ez egyrészt igényel egy bizalmi kapcsolatot, illetőleg személyes találkozást. Erre hoztam létre korábban a Revolut készpénz befizetés csoportot. Érdemes azzal számolni, hogy a Revolut kérheti a pénz eredetének igazolását!

Szeretnéd tudatosabban, okosabban használni a Revolutot? Segítek benne, itt tudhatod meg hogyan!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!