Készpénz befizetés a Revolutra?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy miképpen lehet készpénzt befizetni a Revolutra, erről fog szólni ez a cikk.

Készpénz befizetés a Revolutra?

Ha nagyon röviden akarom összefoglalni, az így néz ki: sehogy. Nem kínál a Revolut készpénz befizetési lehetőséget Magyarországon. Sem az ATM-ekben, sem a különböző bankfiókokban nem lehet közvetlenül befizetni Forintot, Dollárt, Eurót, vagy bármilyen egyéb devizát a Revolut fiókra.

Közvetett megoldások érhetők csak el. Erre a legjobb megoldás, ha saját hazai bankszámlára befizeti az illető a készpénzt és azt bankkártyás befizetéssel (Top-up), vagy esetlegesen nemzetközi utalással. Ezek nyilván a forintos megoldások esetén működnek egyszerűen, valuta befizetéshez szükség lehet a megfelelő deviza számlára is.

Kisebb összeg esetén szóba jöhet egy harmadik fél közbeiktatása is, akár forint, akár más deviza esetén. Azaz keresni valakit, akinek készpénzre van szüksége, cserébe ő a Revoluton keresztül átküldi a pénzt. Ez egyrészt igényel egy bizalmi kapcsolatot, személyes találkozást.

Hogy lesz-e készpénz befizetési lehetősége a jövőben a Revolutnak? Aligha, hiszen a készpénz kezelés mindig extra költségekkel jár, nem jó üzlet egy digitális pénzügyi szolgáltatónak.

Nincs még Revolutod? Regisztrálj most!

Related posts

Leave a Comment