Így utalhatsz pénzt a Revolutra

revolut

Banki átutalással szeretnél pénzt tenni a Revolut fiókodra? Ebben a cikkben foglalkozom azzal, hogyan tudod ezt megtenni.

Mint ismert, 2022. április 1-gyel megszűnt a Revoluthoz tartozó, magyar gyűjtőszámla a Raiffeisen banknál. A közlemény miatt sokaknak ennek használata is problémát okozott, most viszont hogy már nincs, még többen ütköznek amúgy nem túl magas falakba.

Jelenleg, 2023-ban nincs a Revolut fiókokhoz tartozó magyarországi bankszámlaszám, amin keresztül pénzt lehetne utalni  a felhasználói fiókra. Nem kínál tehát a Revolut belföldi átutalási lehetőséget.

Csak nemzetközi átutalás jön szóba

Ha magyar bankból küldenél pénzt, akkor nemzetközi átutalás fog szóba jönni. A Revolut számládhoz tartozik egy litván IBAN szám, amelyre lehetőség van utalni. De ne tedd! Azt javaslom, hogy a lehetőség ellenére ne használd ezt a megoldást. A nemzetközi átutalásért a bankod valószínűleg jóval magasabb összeget számol fel, emellett pedig több munkanap lesz, mire megérkezik a pénz. Ezért bár technikailag működik ez a pénzküldési mód, én nem ajánlom, mert van egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldás.

Töltsd fel a pénz bankkártyáról

Ha magadnak adnál hozzá pénzt a Revolut fiókodhoz, akkor a legegyszerűbb és egyben leggyorsabb, ingyenes megoldás a bankkártyás befizetés (Top-up).
Ez rendkívül egyszerű, a Revolut alkalmazásban a forintos számlánál (ha Forintot töltenénk fel) a Hozzáadás gombot kell megnyomni, már be is írható milyen összeget töltenénk fel, illetve milyen bankkártyával. 

Ezekre kell figyelni top-up folyamán:

  • kizárólag saját névre szóló bankkártya használható
  • lakossági kártya legyen, ne céges, üzleti, mert azokra extra költséget számol a Revolut, illetve hitelkártyákra is díjat számolhat fel
  • ne felejtsd el a 3DS hitelesítést a bankodnál, ha nem megy, érdeklődj a banknál ennek működéséről

Ha más utalna neked pénzt

A legegyszerűbb megoldás, ha rendelkezik Revolut fiókkal a másik fél, hiszen felhasználók között ingyenesen, azonnal átküldheti a pénzt.

Ha harmadik fél utalna, legyen az munkabér utalása, vagy bármilyen más összeg, akkor alapvetően a nemzetközi utalás játszik, amelyet fent már leírtam. Ez hosszadalmas és extra költségeket rejt. Ha másik fél utalna neked Revolutra, érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ez egy litván számlaszám és a nemzetközi utalásnak magas díja lehet a bankja részéről.

Ha pár tízezres összegről van szó, akkor a másik fél akár bankkártyával is ki tudja egyenlíteni a tranzakciót pénzkérő link segítségével  (ez nem azonos a pénz feltöltéssel, a top-uppal!).

Ehhez válaszd ki a Revolut alkalmazásban az Átutalás fület (jelenlegi alkalmazás verzióban az alsó menüben a középső, két irányba mutató nyíl ikon). Itt a Gyorsműveletek között találod meg a Fizetési hivatkozás opciót. Ezt kiválasztva megadhatod az összeget, adhatsz hozzá jegyzetet és kiválaszthatod, hogy ezt az összeget te KÉRED, vagy KÜLDÖD a másik félnek. Ezt követően kapsz egy linket, amelyet megoszthatsz a másik féllel és azt megnyitva tudja kiegyenlíteni bankkártyás online vásárlással az összeget. FONTOS, hogy egy bug miatt okostelefonon ez a megoldás böngészőből nem működik jól, asztali számítógép böngészőjében viszont hibátlanul használható.

Készpénz befizetés a Revolutra?

Így lehet Revolutra kérni magyarországi fizetést

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!