Így utalhatsz pénzt a Revolutra

Banki átutalással szeretnél pénzt tenni a Revolut fiókodra? Ebben a cikkben foglalkozom azzal, hogyan tudod ezt megtenni.

Mint ismert, 2022. április 1-gyel megszűnt a Revoluthoz tartozó, magyar gyűjtőszámla a Raiffeisen banknál. A közlemény miatt sokaknak ennek használata is problémát okozott, most viszont hogy már nincs, még többen ütköznek amúgy nem túl magas falakba.

revolut

Jelenleg, 2022-ben nincs a Revolut fiókokhoz tartozó magyarországi bankszámlaszám, amin keresztül pénzt lehetne utalni  a felhasználói fiókra.

Ha saját magad töltenél fel pénzt

Ha magadnak adnál hozzá pénzt a Revolut fiókodhoz, akkor a legegyszerűbb és egyben leggyorsabb, ingyenes megoldás a bankkártyás befizetés (Top-up).
Ez rendkívül egyszerű, a Revolut alkalmazásban a forintos számlánál (ha Forintot töltenénk fel) a Hozzáad gombot kell megnyomni, már be is írható milyen összeget töltenénk fel, illetve milyen bankkártyával. 

Ezekre kell figyelni top-up folyamán:

  • kizárólag saját névre szóló bankkártya használható
  • személyes kártya legyen, ne céges, üzleti, mert azokra extra költséget számol a Revolut
  • ne felejtsd el a 3DS hitelesítést a bankodnál, ha nem megy, érdeklődj a banknál ennek működéséről

Ha maradnál az utalásnál, akkor viszont nemzetközi utalásra van szükséged.

Ehhez a Revolut biztosítja a fiókodhoz tartozó litván bankszámlaszámot, amelyet meg kell adni az utalás során (LT64-gyel kezdődik).

Ennek hátulütője, hogy a bankod valószínűleg extra költséget fog felszámolni az utalásért, illetve időbe telik, mire megtörténik az átutalás lekönyvelése, ez akár néhány munkanap is lehet.

Ha drága, vagy nem elérhető a bankodnál a nemzetközi utalás, de mégis így szeretnéd, akkor kombinálni lehet más fintech-ekkel a megoldást. Például a WISE kínál magyar bankszámlaszámot. Arra átutalod a magyar bankszámládról a pénzt, majd onnan kedvezményes áron tovább tudod utalni a Revolut fiókodra – vagy egyébként magáról a WISE-ról is elköltheted akár – attól függően, hogy éppen mire használod a szolgáltatást.

Ha más utalna neked pénzt

A legegyszerűbb megoldás, ha rendelkezik Revolut fiókkal a másik fél, hiszen felhasználók között ingyenesen, azonnal átküldheti a pénzt.

Ha harmadik fél utalna, legyen az fizetés utalása, vagy bármilyen más összeg, akkor alapvetően a nemzetközi utalás játszik, amelyet fent már leírtam. Ez hosszadalmas és extra költségeket rejt. 

A munka után járó jövedelmek esetén a legtöbb munkáltató valószínűleg nem is fogja vállalni a nemzetközi átutalást az extra költségek miatt.

Ha pár tízezres összegről van szó, akkor a másik fél akár bankkártyával is ki tudja egyenlíteni a tranzakciót pénzkérő link segítségével  (ez nem azonos a pénz feltöltéssel, a top-uppal!).

Ehhez válaszd ki a Revolut alkalmazásban az Átutalás fület (jelenlegi alkalmazás verzióban az alsó menüben a középső, két irányba mutató nyíl ikon). Itt a Gyorsműveletek között találod meg a Fizetési hivatkozás opciót. Ezt kiválasztva megadhatod az összeget, adhatsz hozzá jegyzetet és kiválaszthatod, hogy ezt az összeget te KÉRED, vagy KÜLDÖD a másik félnek. Ezt követően kapsz egy linket, amelyet megoszthatsz a másik féllel és azt megnyitva tudja kiegyenlíteni bankkártyás online vásárlással az összeget. FONTOS, hogy egy bug miatt okostelefonon ez a megoldás böngészőből nem működik jól, asztali számítógép böngészőjében viszont hibátlanul használható.

Nincs még Revolutod? Regisztrálj most!

Készpénz befizetés a Revolutra?

 

Related posts

Leave a Comment