Lassabban érkezhetnek meg a forint átutalások Revolutról a Húsvét miatt

A Revolut alkalmazás irányítóközpontja

Legutóbb március középén akadtak gondok a Revolutnál a forint átutalással. Előfordulhat, hogy a Húsvét bekavarhat ismét a teljesítésekbe.

Március közepén a Revolut support bár nem írt bővebb tájékoztatást, de elárulta, hogy gondjaik voltak március 14. után a forint átutalásokkal. Nincs hivatalos információ, hogy mi okozta a gondot, bár a legvalószínűbb lehetőség az, hogy a március 15-i nemzeti ünnep. A Revolut esetében ez nem volt bankszüneti nap, hiszen Litvániában nem számít szabadnapnak március 15-e. Amikor forintot utal valaki a Revolut számlájáról egy magyarországi bankszámlára, akkor a címzett a pénzt nem közvetlenül a Revolut Banktól kapja, hanem általában egy közvetítő banktól, ez gyakran a Citibank. A március 15-tel összefüggő utalásoknál merültek fel akkor gondok és érkeztek meg sokkal lassabban, feltételezhetően a bankszüneti nap okozhatott problémát a Revolut,  a közvetítő bank és a címzett bank között. A Revolut közösség csoportban többen is jelezték előbb a késéseket, utána azt, hogy ha lassan is, de megérkezett az átutalás összege.

Revolut alkalmazás, készpénz, 20 000 forint

Ez most pedig duplán érintett probléma lehet. Április 7. péntek bankszüneti nap Magyarországon, valamint április 10. hétfő is – mint tudjuk Nagypéntek és Húsvét hétfő, amelyekről szó van.

Természetesen nem kell pánikolni, vagy aggódni. Egyszerűen arról van szó, hogy a két bankszüneti nap miatt még hosszabb lesz az átutalás megérkezésének ideje. Esetleg az ezeken a napokon elutalt összeg érkezése lassabb lehet.

Ha valaki szeretne azonnali pénzküldést, akkor érdemes kipróbálnia a Revoluton a Kártyás pénzküldés funkciót. Ennek lehet ugyan díja, viszont akár saját, akár más bankkártyájára néhány percen belül megérkezik az összeg (egyes bankok és kártyák nem támogatják ezt a funkciót).

Így működik a Revolut kártyás pénzküldés funkciója

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!