TBSZ-számla bevezetésére készül Magyarországon a Lightyear

Wander Rutgers

A Portfolio Future of Finance 2023 konferenciáján Wander Rutgers, a Lightyear Chief Operating Officerje is előadást tartott, amelyben a hazai piacra nézve is előnyös jövőt vázolt fel.

A szakember beszélt arról, hogy a befektetések világa a 17. században a hajótársaságok áruszállításával kezdődött, illetve hogy Amszterdamban nyílt meg a világ első tőzsdéje, azonban mind a két esetben elsősorban a gazdagok tudtak ezekből részesülni, így az ő vagyonuk növekedhetett ezek előnyeivel.

Manapság már szinte megszámlálhatatlan befektetési lehetőség van, az USA-ban a lakosság fele rendelkezik valamilyen értékpapír befektetéssel. Ez Európában sokkal rosszabb arányt mutat, csak a lakosság 15%-a jár el hasonlóképpen, itt Magyarországon pedig mindösszesen 11,5%-os arányról beszélhetünk.

Wander Rutgers, a Lightyear Chief Operating Officerje
Wander Rutgers, a Lightyear Chief Operating Officerje

A Lightyear COO-ja úgy látja, hogy a mostanihoz hasonló bizonytalan időkben felértékelődnek a befektetések, hiszen a magas infláció miatt lecsökken a készpénz reálértéke. 

Viszont hozzá kell tenni, Európában még ma is drága, nehézkes és széttagold a befektetési piac. Ebben szeretne a fintech cég változást hozni alacsony árakkal magas kamatokkal és globális hozzáféréssel mindenféle befektetési eszközhöz.

Ezért is nyitottak idén Magyarország felé és kínálnak betéti kamatot a nem befektetett betétszámlán lévő pénzre, forintban. Emellett euróban, dollárban és fontban is elérhető a kamatfizetés.

Jöhet a TBSZ-számla

Fontos része volt a beszédnek, amikor Wander Rutgers arról beszélt, hogy készülnek a TBSZ-számlák létrehozására. A TBSZ, azaz Tartós Betéti Számla azoknak nyújt segítséget, akik 3-5 éves befektetést terveznének, mert ezen számlákon lévő befektetéseknek kedvezőbb az adózási vonzata. Emiatt aki ilyen időtartamban gondolkodik, az keresi is a TBSZ-számla lehetőséget. Ezen kívül további, az eddigiektől eltérő pénzpiaci alapokat is behoznának a jövőben Magyarországra, bár erről egyelőre többet nem beszélt a szakember.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? Regisztrálj most, add meg az ADAM10 kódot és 3500 forint befektetését követően rögtön kapsz 10 dollárt ráadásként, amelyet szintén befektethetsz!

Együttműködést kötött a Lightyear és a RevB.hu

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak.  A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatások nyújtója a Lightyear (Lightyear Financial Ltd. az Egyesült Királyságban és Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Revolut közösség működéséhez.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!