Összehasonlítás: ennyivel előnyösebb lehet a Lightyear TBSZ a többi szolgáltatóhoz képest

Lightyear TBSZ számla

Azt követően, hogy minden magyar felhasználó számára elindult a Lightyear TBSZ számlanyitási lehetősége, a szolgáltató közzétett egy összehasonlítást a többi TBSZ számla ajánlatról, amely elég jól rávilágít arra, hogy mennyire olcsó ez az opció.

A Lightyear az Interactive Brokers, a K&H és az Erste Tartós Befektetési számláinak költségeit hasonlítja össze a saját díjaival, ezzel foglalkozok most én is.

Mind a négy szolgáltató ingyenes számlanyitást kínál, viszont minden másnál már elég jelentős különbségek jelennek meg, amelyekre érdemes figyelni.

Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak

TBSZ számlavezetési díj

A Lightyear TBSZ számla ingyenessége azért is számít extra ajánlatnak, mert a konkurenciák nem kínálnak ilyet. A legtöbb pénzt az Interactive Brokers kéri el, náluk 2000 forint a havi díj. A K&H bank esetében 199 forint/hónap, az Erste esetén 350 forint/hónap ez a díj. Utóbbi két bank esetén az árazás függ  az ügyfél által használt számlacsomagtól is.

Kiutalási díj a TBSZ számláról

Itt a brókerhez nem kapcsolódó bankszámlát vette alapul a szolgáltató az összehasonlításhoz. A Lightyear nem számít fel díjat az átutalásért, tehát ingyen lehet kiutalni pénzt saját számlára. Az Interactive Brokers esetében havi 1 ingyenes kiutalás engedélyezett, a többi esetében 6000 forintot, vagy 1 eurót számol fel a szolgáltató. A K&H-nál 0,25%-os díj van kiutalásra, viszont minimum 500 forintot számolnak fel, maximum azonban 20 ezer forint lehet ez. Az Erste is hasonló konstrukciót kínál, náluk 0,45%-os díjak vannak a TBSZ számláról kiutalásra, minimum 500 forintos díjjal, a maximum díj pedig 15 000 forint lehet.

Euró alapú ETF-ek kereskedési díja

A XETRA-n kereskedett eurós ETF-ek esetén sem számol fel a Lightyear díjat (viszont a közvetítő partnerek esetén felmerülhet díj, ezt jelzi az app vásárlás során). Az Interactive Brokers 0,05%-os díjjal startol, viszont legalább 1,25 eurót felszámol. A K&H esetén változók az eladási díjak, 0,6%-ot tüntet fel a cég. Az Erste esetén ugyan 0,45%-os díj jelenik meg, viszont minimum 7 eurót fel fognak számolni az érintett ETF-ek vásárlásakor.

EU-s részvényvásárlási díjak TBSZ számlán

A Lightyear fix 1 eurós díjat számol fel erre tranzakciónként. Az Interactive brokers esetén 0,05%, minimum 1,25 euró a díj. A K&H TBSZ számlán 0,25% – 0,4% közötti díj van, viszont minimum 6,99 euró lesz a díj. Az Erste fix 0,45%-os díjat számol, 7 eurós minimum díjjal.

USA részvényvásárlási díjak TBSZ számlán

Rendkívül népszerűek az amerikai részvények, hiszen ott vannak például a legkomolyabb technológiai cégek is, elég csak az Apple-t, az Alhabetet (Google), Microsoftot, Intelt említeni. A Lightyear 1 dollárban maximalizálta ezen részvények vásárlási árát, ennél csak kevesebb lehet a díj, magasabb nem. Az Interactive Brokers esetén 0,0035 dollár / részvény, de minimum 0,35 dollár díj jelentkezik. A K&H brókernél 0,25% – 0,4% közötti díj van, minimum 7,99 dolláros költséggel. Az Erste pedig 0,45%-kal számol, minimum 7 dolláros díjjal.

Lightyear TBSZ számla

Valutaváltás (FX) díjai

Fix 0,35%-os díjat számol fel a Lightyear arra, ha valutaváltást vesz igénybe a felhasználó, például forintot utal be a számlára és utána eurós ETF-et vásárolna. Az Interactive Brokers esetén 0,2%-os díj van, viszont 2 euró minimum díjat számolnak fel. A K&H-nál fix 1%-ot számol fel a cég. Az Erste esetén kb. 0,7%-os valutaváltási díjjal lehet számolni.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? A regisztrációhoz használt az ADAMFX kódot és a Lightyear díjmentesen kínál 1 000 000 forintra a valutaváltást euróra, dollárra, vagy brit fontra, amelyet utána be lehet fektetni a TBSZ számlán részvénybe, ETF-be, vagy MMF-ben a választott pénznemben.

Kiknek jó a Lightyear TBSZ számla?

Az alacsony költségekkel a Lightyear megnyitja a kapukat a kisbefektetők számára is. Az ingyenes számlanyitással és számlavezetéssel, alacsony költségekkel minimális rááldozást igényel ahhoz, hogy befektessen.

A fenti összehasonlításokhoz a Lightyear a különböző kereskedők 2024 Január 3-án elérhető adatait vette alapul. A megjelenített információk a releváns pénzügyi szolgáltatók weboldalán található információra alapulnak. A legfrissebb adatokért látogasd meg a releváns szolgáltatók weboldalait.

Interactive Brokers: Az elérhető befektetési csomagok tartózkodási hely szerint változnak. Az itt látható összehasonlítás a Tiered Pro csomag alapján történt. A más elérhető csomagok a Lépcsőzetes és Fix díjazású csomagok, amelyek rendelésenkénti minimum 4 €-tól vagy 0,05%-tól kezdődnek, illetve országonként változóak. TBSZ

K&H: Az árazás függ a használt számlacsomagtól.

Erste: Az árazás függ a használt számlacsomagtól.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear nyújtja (Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Lightyear közösség működéséhez.

Minden, amit tudnod kell az ingyenes Lightyear TBSZ számla nyitásáról, feltételeiről

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!