Magyarországon a Revolut Megtakarítási számla, már elérhető a kamatfizetés

Magyarországon a Revolut Megtakarítási számla, már elérhető a kamatfizetés

Szépen csendben, de Magyarországon is megjelent a Megtakarítások számla a Revolutnál, ami betéti kamatot fizet lekötés nélkül.

Kis kamat, kevés felhasználónak

Az összes előfizetési csomagban elérhetővé vált a kamatfizetés, viszont nem minden felhasználónak. Egyelőre csak egy kis, véletlenszerűen kiválasztott felhasználói csoport számára jelent meg az alkalmazásban a Megtakarítási számla lehetősége, a többi felhasználónak pedig később teszik elérhetővé a lehetőséget. Így szeretné a Revolut kiszűrni az esetlegesen felmerülő hibákat még. A felhasználóknak nincs ráhatása arra, hogy mikor válik elérhetővé számára a Megtakarítási számla.

Az elérhető dokumentumok alapján 2023. november 28-án kapcsolta be a Revolut a Megtakarítások funkciót az első felhasználóknak. Számukra fix, 0,99%-3,99% közötti éves kamatot kínál (csomagtól függően), amelyet naponta fizet ki. A Revolut fizetés előtt levonja a Litvániában megfizetendő 15%-os forrásadót a kamat után .

A Standard és a Plus csomagban lévő ügyfelek 0,99%-os kamatot kapnak. A Premium csomag esetén ez már 2,49%, a Metal csomaggal pedig 3,49%. A legmagasabb éves kamat az Ultra csomaggal érhető el, ott 3,99%-os kínál a Revolut.

Magyarországon a Revolut Megtakarítási számla, már elérhető a kamatfizetés

A Megtakarítási számlára bármikor befizethető a pénz és bármikor kivehető, nincs lekötés rá. Maximum  20 millió forint helyezhető el a Megtakarítási számlán, ennyit engedélyez a Revolut.

 

Magyarországon a Revolut Megtakarítási számla, már elérhető a kamatfizetés

Jelenleg kizárólag magyar forint pénznemben helyezhető el pénz a Megtakarítási számlán, euróban, fontban, vagy más pénznemben nem kínálja ezt a funkciót a Revolut a magyar ügyfeleknek.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor teszi elérhetővé az összes magyar ügyfélnek a szolgáltatást a Revolut Bank UAB .  Korábban írtam róla, hogy a Revolut teszteli a kamatfizetést a magyar ügyfelek számára. Akkor egy szűk tesztelői csoportnak kínált lehetőséget a Megtakarítási számla nyitására, de ott 0,42%-os kamatot kínált csak. Ehhez képest a most bevezetett kamatfizetési szint sem kiemelkedő.

Ha valaki előfizetés nélkül szeretne betéti kamatot a pénzére lekötés nélkül, érdemes lehet ránéznie a Lightyearre, hiszen ott 5.00 %-os éves kamat érhető el a magyar forintra, illetve lehetőség van brit font, amerikai dollár és euró után is kamatot szerezni.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

 

A cikkhez köszönöm az információt Szabolcsnak és Marcinak a Revolut közösség csoportból.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!