Mexikói Revolut kártya használati tapasztalatok

Mexikói Revolut kártya használati tapasztalatok

Ma már Mexikó gyakori célpont nyaralásra Magyarországról is, akár a különböző utazási irodák segítségével, akár saját szervezésben. A Revolut közösség Facebook csoport nagy létszámának köszönhetően mexikói Revolut kártya használati tapasztalatok sikerült most összegyűjtenem.

Revolut kártya használata Mexikóban

A helyi pénznem a mexikói peso (MXN). A Revolut kínál mexikói peso számlát, így lehetőség van akár előre váltani pénzt az utazáshoz, valamint szükség esetén lehet utalni mexikói számlára is pesót. Ez utóbbihoz szükség lesz a mexikói számla CLABE azonosítójára és a BIC/SWIFT kódjára.

Hogy kell-e utazás előtt a Revoluton pénzt váltanod, vagy hagyd-e forintban, arról itt írtam részletesebben korábban.

Mexikói tapasztalatok a Revoluttal

A Revolut közösségben János osztotta meg tapasztalatait, amelyet Mexikóban szerzett. Számára nem volt gond a fizetés során, bár azt megjegyezte, hogy két helyen az Apple Pay nem volt elérhető, ezért ott a fizikai kártyára volt szüksége, hogy fizetni tudjon. Felhívta a figyelmet, hogy egyes boltokban, kávézókban és vegyesboltokban a kereskedők díjat számolhatnak fel a kártyás fizetésre, így drágább lehet a számla. Emiatt esetleg célszerű lehet ha van az utazónál egy kevés készpénz is.

Mexikói Revolut kártya használati tapasztalatok
Egy kevés készpénzre szükség lehet

Lehet a helyi ATM-ekből pénzt felvenni a Revolut kártyával. Ivett Cancún városában szerzett tapasztalatai szerint a Santander bank automatái a felvett pénz összegétől függetlenül 35 peso díjat számolt fel az üzemeltető által.

Sanyi Playa Del Carmenben tett utazása során a Citybanamex Bank (Banco Nacional de México) automatáiból vett fel pénzt, amely munkaidőben díjmentes volt, munkaidőn kívül pedig 35 peso díjba került.

Rita is megosztotta saját tapasztalatait. Ő a Santander automatáknál nem járt sikerrel, valamilyen oknál fogva két ilyen bankautomata sem kezelte a Revolut kártyáját. A BBVA bankautomatáinál úgy számolt, hogy 1500 pesora, ami kb. 75 eurónak felelne meg, nagyjából 9 eurónyi költséget számolt volna fel a terminál. Végül Banorte-ban talált olyan ATM-et, amely 2000 pesora csak 2%-os díjat számolt fel.

Köszönöm a Revolut közösség tagjainak, hogy ilyen aktívak és rendkívül sok hasznos tapasztalatot osztanak meg napi szinte.

Revolut limitek és díjak

Magyar felhasználóknál a limitek forintban vannak meghatározva, de természetesen átváltva érvényesek ezek a török lírára is. Arról, hogy a készpénzfelvételre és a pénzváltásra milyen limitek és díjak vonatkoznak, ebben a cikkben írtam részletesebben.

Az utazás megszervezése során érdemes figyelni, hogy milyen módon történik majd a fizetés akár a repülőjegyekért, akár a szállásért. Az egyik legnépszerűbb szállásfoglaló oldalon, a Booking.com-on például bár az árat forintban tüntetheti fel, a fizetés ténylegesen már más pénznemben, például dollárban történhet, ezt érdemes figyelembe venni a tervezés során. Itt írtam erről részletesebben.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Képek forrása: Freepik

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!