Kell-e külföldi út előtt pénzt váltani a Revoluton? Így csináld, ha jól akarsz járni!

Revolut kártya euró bankjegyekkel

A Revolut nagyon jó váltási ajánlatokat kínál a felhasználóknak, ebből is lett elsősorban elterjedt. Jó árfolyamok és díjmentes váltás, ez jellemzi a szolgáltatás egyik fő ágát.

Kell-e váltani külföldi út előtt?

A Revolut közösség csoportban gyakran visszatérő kérdés az, hogy szükség van-e arra, hogy átváltsa a pénzt az utazás előtt valaki, vagy maradjon forintban, esetleg más devizában.

Fontos tudni, hogy a Revolut alapvetően mindig abban a pénznemben számol el, amiben a kereskedő terminálja végzi a tranzakciót. Arról, hogy mikor melyik számláról vonja le a pénzt a számláról, itt írtam bővebben. 

Megvan a külföldi versenyek varázsa is azért. Magyarországon például nehéz tengerparton futni.
Februárban is nagy élmény a tengerpart.

A dilemma így is felmerülhet, hogy egy külföldi út előtt átváltsa-e a pénzt a számlán, vagy maradjon forintban.

Ha valaki forintban hagyja a pénzt, nincs teendője. Szimplán fizet, a Revolut pedig rendezi amit kell. Ebben az esetben a fizetés pillanatában érvényes árfolyamon fogja váltani a pénzt. Fontos tudni, hogy a hétvégi tranzakciókra minden esetben 1% váltási díjat számol fel a Revolut Bank – így ilyen esetbe ennyivel többe kerülhet a vásárlás.

Ha valaki átváltja az indulás előtt a pénzt a helyi valutára, akkor ezzel tudja azt, hogy milyen árfolyamon váltotta a pénzt, ezzel “fixen” tud számolni. Természetesen lehet, hogy később az árfolyam kedvezőbb, vagy kedvezőtlenebb lesz, ami azt jelenti, hogy ez sem garantálja, hogy jobban jár a felhasználó, szimplán csak tervezhetőbbé teszi a kiadásokat. Ezzel az előre váltással természetesen el lehet kerülni a hétvégi váltási díjat szimplán úgy, hogy hétköznap történik meg a váltás.

Ha Standard, vagy Plus előfizetőről van szó és több lesz a költendő pénz, mint az ingyenes váltási limit (350 000 forint), akkor több limit időszakra is szétosztható akár a váltás, ezáltal pedig megspórolható akár a méltányos használati díjként emlegetett limit feletti váltási költség.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

Mi történik, ha az adott ország pénzneme nem érhető el a Revoluton?

Bár sokféle devizát kínál a Revolut, természetesen vannak olyanok, amelyek nem találhatók meg a kínálatában. Ezekre értelemszerűen nem lehet előre váltani. Ettől függetlenül lehet fizetni ezen pénznemekben, a kedvezőbb árfolyamon a vásárlás pillanatában történik meg a váltás.

Ha szeretnél hamar értesülni a legfontosabb információkról, akkor iratkozz fel a RevB hírlevelére!

Be kell előre állítani a kártya pénznemét?

Nem. Az összes Revolut kártya hozzáfér az összes Revolut számlához, nem kell tehát semmit sem állítani a fizetéshez a Revolut alkalmazásban.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!