Újfajta kártyás csalás terjed a Booking.com rendszerén keresztül

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

A Booking rendszerét is elérték a csalók, újszerű módon próbálnak meg pénzt kicsalni az emberektől.

Melinda írta meg történetét nem olyan régen. Ő A Booking.com-on foglalt le egy szállást a Maldív-szigeteken. A szállás nevében kapott egy üzenetet a Bookingon, hogy gond volt a kártyás fizetéssel, szeretnék visszatéríteni a pénzt a kártyára, ehhez azonban azonos összegnek kell lennie a számláján. Valamint kapott egy linket a visszatérítéshez.

Csalók jelentkeztek

Az üzenetet nem a Booking ügyfélszolgálata és nem is a hotel üzemeltetői írták. Valószínűleg csalók hozzáfértek a szállás Booking fiókjához és ezen keresztül írtak a vendégeknek, akik foglaltak. Melindától is azt kérték, hogy a teljes visszatérítéshez legyen elérhető a számláján 3166 euró.

Illetve kapott egy linket a visszatérítéshez. Ez eredetileg a Booking felületére emlékeztetett, ott volt egy kártya adatokat bekérő részt is. Itt a csapda, hiszen a felhasználó azt hiszi, hogy a visszatérítés miatt a Booking számára adja meg az adatokat, valójában azonban ő egy fizetést indít a csalók felé ezzel.

Újfajta kártyás csalás terjed a Booking.com rendszerén keresztül
Ilyen csaló üzenetekkel próbálnak meg átverni a Booking.com üzenetkezelőjén keresztül

Ha jobban megnézzük, itt a link nem a Booking.com domainre mutat, hanem egy check-request.info domain használva, amely rendelkezik egy booking.check-request.info aldomainnel, ez vezetheti meg az embereket.

A Booking is maga felhívta a figyelmet arra, hogy ők mindig a saját felületeiken keresztül kínálnak visszatérítést, ehhez pedig nem kell újból megadni a kártya adatokat, valamint nem kérik, hogy legyen pénz a számlán ehhez, hiszen nincs is erre szükség. Visszatérítés kezdeményezhető a Booking.com oldalon a foglalásnál, illetve a telefonos alkalmazásban is.

Sok embert érinthet ez a csalási módszer, Melinda is több károsulttal együtt rendőrségi feljelentést tett.

Maga a Revolut alkalmazottja is azt tanácsolta korábban, hogy kártyás csalás esetén, ha már megadtuk a kártya adatokat, először is legyen befagyasztva az érintett kártya (és egyúttal azt lehet is tiltani), illetve tegyen rendőrségi feljelentést a megkárosított személy. Ez segít a bank számára is az ügymenetben, illetőleg lehetőséget teremt, hogy elkapják a csalókat.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!