Változnak a Revolut azonnali kártyás átutalási díjak

Így működik a Revolut kártyás pénzküldés funkciója

A Revolut bejelentette, hogy változnak az azonnali kártyás átutalások díja. Egyes esetben lehet olcsóbb, más esetben pedig drágább is az utalás.

Mi az a kártyás átutalás?

A kártyás átutalásról korábban írtam már részletesebben. Ez egy olyan fizetési forma, amikor a támogatott bankkártya kártyaszámát kell megadni a Revolut appban és ezen adat alapján lehet pénzt küldeni. A pénz az adott kártyához tartozó számlán jelenik meg.

A pénzküldés ebben a formában a legtöbb esetben néhány percen belül teljesülhet. Fontos viszont, hogy ez a szolgáltatás nem érhető el minden országban, ahogyan nem támogatja azt minden bank és minden bankkártya.

Így változnak a kártyás átutalási díjak

Ha eurófizetési térségben (Single Euro Payments Area, SEPA)  kibocsátott kártyáról van szó, akkor a korábban 0,7%-ot számolt fel a Revolut. Ez fog 2024. április 27-én megváltozni. Az azonnali kártyás átutalásoknál 0,20 euró értékű minimumdíjat vezet be a bank (vagy ezzel egyenértékű összeget az átutalás pénznemében). Megmarad a 0,7%-os díj is, viszont a kettő közül azt számítják fel, amely magasabb.

SEPA‑országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia, valamint Svájc, az Egyesült Királyság, San Marino, Vatikánváros, Andorra és Monaco, de idetartozik az Európai Gazdasági Térség további három országa is, azaz Izland, Norvégia és Liechtenstein.

Az azonnali kártyás átutalások díjszabása szerint ugyanezek a SEPA‑díjak vonatkoznak Grönlandra, Izraelre és Törökországra.

Változnak a Revolut azonnali kártyás átutalási díjak

Amennyiben a 16 SEPA-térségen kívüli országba végez a felhasználó azonnali kártyás átutalást, akkor alacsonyabb díjat tapasztalhat 2024. április 27-től. A korábban alkalmazott 2,3%-os díjat mindösszesen 1%-ra csökkenti a Revolut az érintett 16 országban.

Itt eddig 0,5 dolláros ( vagy az átutalás pénznemében ezzel egyenértékű összeg) minimumdíj volt, ezt felváltja az 1 eurós (vagy az átutalás pénznemében ezzel egyenértékű összeg) minimumdíj.

A kettő közül itt is az egyiket alkalmazza a Revolut, vagy 1 euró, vagy 1%, amelyik érték a magasabb az adott tranzakcióhoz.

Nem- SEPA-ország, amelyet érint a díjszabás változás: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia‑Hercegovina, Észak‑Macedónia, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Moldova, Montenegró, Örményország, Szerbia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna és Üzbegisztán.

A többi, nem SEPA-ország esetén marad a 2,3%-os, vagy 0,5 dolláros díjazás.

A címzettnek küldött összeg és a Revolut által felszámított díj mindig megjelenik az átutalás előtt az alkalmazásban.

A fentiek kizárólag a kártyás átutalásokra vonatkoznak. Nem módosul az IBAN számra történő utalások költségei. Szintén változatlanul ingyenes a Revolut-ügyfelek közötti pénzküldés.

Ismerd meg a Revolut használatát privát oktatás keretein belül

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!