Átalakult a Revolut Plus előfizetés, igazi opció lett a Standard és Premium között

Revolut Plus kártya

A Revolut Plus csomagja eddig egy erősen elhanyagold olcsó csomag volt kevés előnnyel, ami miatt kedvező ára ellenére is kevesen választották. Most viszont úgy alakult át, hogy nagyon erős választási lehetőség lehet a Standard és a Premium csomag között.

Áremelkedés hozta a Revolut Plus átalakulását

A Plus csomag a legolcsóbb előfizetési csomag. Korábban 1200 forint volt a havidíja, 2024. február 2-től pedig 1600 forintra emelkedett (egy összegben, előre fizetve a teljes évet pedig 16 000 forint az éves díj).

Az áremelkedéssel viszont egy óriási változás is jött a csomag összetételében, méghozzá a devizaváltás limitjének megháromszorozása. Nagyon sokáig a Standard és a Plus csomagra egyaránt 350 ezres váltási limit volt érvényes, egységes limit feletti méltányossági díjjal. Bombaként robbant a hír 2023. őszén, hogy a Standard csomagban a limit feletti díj mértéke duplázódik, ekkor kezdett el megjelenni a különbség a két csomag között.

A Standard feltételeihez nem nyúlt hozzá a Revolut, viszont a Plus előfizetésnél a korábbi 350 000 forintos ingyenes átváltási limitet 1 050 000 forintra emelte, azaz megháromszorozta, felette pedig maradt a 0,5%-os méltányos átváltási díj. Ezek a díjak hétköznapi váltásra érvényesek. A hétvégén minden csomag esetén felszámolja az 1%-os hétvégi átváltási díjat (és ha átléped a csomagod limitjét, akkor annak díját is).

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

A Plus előnyei a Standard csomaghoz viszonyítva

Bár a fenti nevezhető egyedül nagyobb változásnak a korábbiakhoz képest, azért tartogat több apró különbséget a Plus csomag a Standardhoz képest.

Az ATM felvételnél az összeghatárok azonosak, viszont 2021-ben a Standardhoz bevezette a Revolut, hogy a 75 ezer forintot maximum 5 részletre bontva lehet felvenni díjmentesen. A Plus esetén bármennyi alkalomra lehet bontani az ingyenes 75 ezer forintos készpénz felvételt. Felette maradt a 2%-os készpénz felvételi díj.

A legolcsóbb előfizetési csomaggal már elérhető a személyre szabott Plus kártya (lehetőség van mintát, motívumot elhelyezni felárért a kártyán), valamint díjmentes az expressz kézbesítés. Az ügyfélszolgálaton is elsőbbségi ügyintézést élveznek azok, akik előfizetéses csomaggal rendelkeznek.

Az alapszintű biztosítási csomagok is bekapcsolódnak a kínálatba (utasbiztosítást nem tartalmaz még a Plus), valamint a Revolut <18 számla is teljes funkcionalitással használható, nem csak 1, hanem 2 gyerekre is, illetve szülő pár is hozzáadható a kezeléshez.

Mikor éri meg a Plus csomag?

Korábban, amíg a Standardhoz képest a gyerek számla és az elsőbbségi ügyfélszolgálat volt a legnagyobb értelmezhető különbség, nem igazán tudtam sok mindenkinek javasolni ezt a csomagot. Azonban a mostani átalakulással szétnyílt az olló és sokkal több felhasználónak lehet jó opció.

Ha valaki egy éven keresztül, rendszeresen vált havonta 1,15 millió forintot a Revoluton, akkor így néz ki a matek:

  • a Standard csomagban a 350 ezer forint feletti részre, 1,15 millió forintra kellene 1%-ot fizetnie, azaz 8000 forintot. Ez egyértelműen elég magas váltási díj volna
  • a Plus csomagban immáron 1,05 millió forint a díjmentes váltás, felette pedig csak 0,5%-ot kell fizetni. Tehát 500 forintot fizetne a limit feletti 100 ezer forintra. Ennek a csomagnak azonban 1600 forintos a havidíja.
  • Premium csomagtól van limit nélküli váltás, azaz nem kellene a 1,15 millió forintos váltásnál díjat fizetni. Az előfizetési csomag viszont 3000 forintba kerül havonta.

Így ilyen összeggel számolva még mindig 900 forinttal olcsóbb volna a Plus csomag, mint a Premium és 6400 forinttal olcsóbb mintha Standard csomaggal rendelkeznél.

Fontos, hogy a fenti számítások havi fizetést vettek alapul (éves fizetés esetén még kedvezőbb lehet) és azt feltételezi, hogy minden hónapban történik ilyen váltás.

Gyakran találkozok a Revolut tanácsadásokon olyan esettel, hogy teljesen feleslegesen fizet valaki magasabb előfizetési csomagot, amelyre nincs is szüksége. Azt szoktam mondani, hogy érdemes ezt mindig átgondolni, hiszen ha olyan előfizetésért fizetsz, amelyet nem használsz ki, akkor valójában csak egy nagyon drága banki terméket finanszírozol. Ezért érdemes jól választani csomagot, függetlenül attól, hogy ingyenes csomagban maradnál, vagy magasabbra váltanál valamilyen céllal.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!