Magyarországon teszteli új szolgáltatását a Revolut

Korábban számoltam be arról, hogy a Revolut Magyarországon is bevezette a kamatfizetést az ügyfeleknek. Most további részleteket osztottak meg a szolgáltatásáról, amelyről kiderült hogy jelenlegi formájában egyedi a banknál.

Bár más országokban is kínál betéti kamatfizetést a Megtakarítási számlára a Revolut, ezeknél külső partner segítségével. A Magyarországon elérhetővé vált Azonnali Megtakarítási számla azonban a Revolut Bank UAB első saját megtakarítási terméke. Hazánkban debütált ez a szolgáltatás és várhatóan a jövőben jelenhet meg más országokban.

Magyarországi ügyfeleink mostantól akár évi bruttó 4,75%-os látra szóló kamatot is kaphatnak a Revolut Bank UAB-nál elhelyezett forint betéteik után. Ez egy kulcs lépés abban a küldetésünkben, hogy a Revolut legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz. A napi kamatfizetés, az azonnali hozzáférésű készpénzfelvétel, melyet teljes körű banki engedéllyel rendelkező bankunk biztosít, minden eddiginél könnyebbé teszi ügyfeleink számára, hogy megtakarítsák és gyarapítsák a megkeresett pénzüket” – mondta Albert Codorniu Hernandez, a Revolut Megtakarítási szolgáltatásokért felelős vezetője.

Ennyi kamatot fizet a Revolut

Csomagonként eltérő, hogy mennyi betéti kamatot fizet az Azonnali Megtakarítási számlán tárolt pénzre a Revolut.

  • Standard csomagban: 1,25%
  • Plus csomagban: 1,25%
  • Premium csomagban: 3,25%
  • Metal csomag: 4,25%
  • Ultra csomag: 4,75%

Egy felhasználó több különböző Megtakarítási számlát is megnyithat.

Fontos tudni, hogy az így kapott kamat miatt az adott évre szóló adóbevallásban fel kell majd tüntetni az így szerzett jövedelmet és az esetlegesen adófizetési kötelezettséggel is járhat. Ezzel kapcsolatban kérd könyvelő, vagy adótanácsadó segítségét.

Amíg a Revolutnál maximum 4,75% a betéti kamat a legmagasabb csomagban, addig a Lightyearnél forintra 5% betéti kamatot adnak lekötés nélkül, illetve forint, euró és dollár deviza esetén is elérhető a betéti kamat. Valamint kedvezőbb adózást kínálva az ingyenes Lightyear TBSZ számla is megnyitható már.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? A regisztrációhoz használt az ADAMFX kódot és a Lightyear díjmentesen kínál 1 000 000 forintra a valutaváltást euróra, dollárra, vagy brit fontra, amelyet utána be lehet fektetni a TBSZ számlán részvénybe, ETF-be, vagy MMF-ben a választott pénznemben.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési, vagy adózási javaslatnak, tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve.

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Revolut közösség működéséhez.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!