Revolut Metal Black Friday 2023: nagy csavarral ért véget a várakozás

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon

Igazi szappanopera kerekedett ki a tavalyi Revolut Black friday metal akció végéből, hiszen nem volt egyértelmű, hogy a lejárat végén milyen áron fog a következő évre megújulni.

Ez volt a Revolut Black Friday ajánlata 2022-ben

A sztori 2022. november 25-én indult, amikor is Black Friday akciót hirdetett a Revolut. Az ajánlat szerint, aki Metal előfizetésre vált, egy összegben, előre fizetve annak a díját, az az eredeti 42 000 forintos ár helyett 22 000 forintért kapta meg a szolgáltatást egy évre. Ez azért is volt nagyon jó Black Friday ajánlat, mert éves fizetés esetén a Premium csomag is 25 ezer forint. Emiatt sokan voltak, akik Premium csomagról váltottak Metalra, csak azért, mert olcsóbb volt, vagy akár Standard ügyfelek kipróbálták a fizetős ajánlatot egy évre.

Revolut tanácsadás Kovács Ádámmal

Mi okozta a problémát?

A promóciós szerződés viszonylag egyértelműen fogalmazott, az ajánlat 1 évre szól, ha a felhasználó ennek lejárta előtt nem mondja le, akkor a következő évre eredeti árán újul meg, 42 000 forintért. Ez alapján tiszta ügy lenne.

Viszont az alkalmazás nem feltétlenül ezt írta. Aki angol nyelven használta a Revolut appot, az azt láthatta, hogy 1 évre 22 000 forint, utána pedig 42 000 forint. Aki azonban magyar nyelven használta (amit valószínűleg a legtöbb magyar választ), az azzal találkozhatott, hogy 22 000 forint egy évre, és ott a szövegben nem volt utalás arra, hogy a megújulás drágább lesz.

Black Friday-en fizettél elő a Revolut Metalra? Akkor ezt jobb, ha tudod!
Van, akinek egyértelműen írja az app, mennyiért újul meg a korábbi akciós előfizetés.

Ezt tetézte, hogy ha valaki megkérdezte az ügyfélszolgálaton, hogy mennyi lesz, eltérő válaszokat kapott. Akadt, akinek egyértelműen jelezték, hogy 42 000 forint lesz.

Black Friday-en fizettél elő a Revolut Metalra? Akkor ezt jobb, ha tudod!
Itt azonban nem annyira egyértelmű a helyzet.

Az én esetemben kétszer kérdeztem rá, két érdekes választ is kaptam. Először november elején azt az információt kaptam, hogy 42 000 forint, de ha az app 22 000 forintot ír, akkor én azon kevés szerencsések közé tartozom, akiknek mégis akciós lesz továbbra is. Ha mégsem, akkor jelezzem és segítenek.

November 23-án futottam egy második kört, kíváncsi voltam. Akkor a Rosy nevű ügyfélszolgálatos kolléga is ezt írta, hogy amennyiben az app 22 000 forintot ír, úgy annyiért is fog megújulni. Ha mégsem így lenne, akkor jelezzek nekik és javítják a hibát, visszatérítik a különbséget.

Újabb csavar az utolsó pillanatban Black Friday napján

Érdekesség, hogy egy nappal később, november 24-én változott az appban az előfizetés megújulásának időpontja. Amíg egy éven keresztül 22 000 forintot írt, hirtelen átállt 42 000 forintra. Valószínűleg azért is, mert túl sokan érdeklődtek és feltűnt a Revolut számára, hogy hibás a fordítás.

Revolut Metal csomag
Az utolsó napon javították az appban a hibás árat.

A nemzetközi Black Friday napján (2023. november 24.) sok felhasználó várta, hogy lesz-e újabb akciós Metal előfizetési lehetőség. Azt már előtte tudtuk, hogy a bank a Sziget fesztivál szervezőivel állt össze és egy early bird fesztivál bérletet kínál a hétvégén akciósan.

Sokan várták, hogy lesz további, kedvezményes ajánlat, akár ismét olcsón Metal előfizetés, vagy esetleg egy féláras Ultra előfizetés, amelyet kipróbálnának. De hiába várták, nem jött semmilyen akció sem a banktól, nem kínált kedvezményes előfizetési ajánlatot.

Eljött november 25. az évforduló. Nekem délelőtt 10:16-kor volt a váltás időpontja, kíváncsi is voltam mi fog történni. A délelőtti időpontban előbb lefrissült a csomagom, a következő számlázási időpont 2024. november 25. lett. Viszont nem vont le egy forintot se a számlán.

Persze nincs ingyen ebéd, később, délután terhelte meg a számlámat a Revolut és vonta le az előfizetési díjat, a 42 000 forintot, nem azt a 22 000 forintot, amit korábban több alkalommal is megerősítettek.

Így lett mégis Black Friday Metal ajánlat

Természetesen miután 42 000 forintot vont le, írtam a supportnak, hiszen ők maguk kérték, hogy ilyen esetben tegyek így.

Elküldtem a képernyőképeket, hogy 22 000 forintot írt az alkalmazás és kétszer is azt az információt kaptam, hogy ennyiért fog megújulni.

Lassan, de jöttek az információk. Elismerték, hogy hiba volt az alkalmazásban és tévesen tüntették fel az alkalmazást. Kétféle opciót kínáltak. Díjmentesen visszaváltani a Standard csomagra és visszatéríteni a teljes előfizetési díjat. Vagy a kedvezményes Metal ajánlat értelmében visszatéríteni 20 000 forintot.

Utóbbit kértem, jeleztem, hogy maradnék Metal előfizető, pár percen belül pedig érkezett is a számlámon a 20 000 forintos jóváírás, így lett újból egy évre, 2024. november 25-ig 22 ezer forintos Metal előfizetésem.

Revolut Metal akciós visszatérítés
Revolut Metal akciós visszatérítés

Persze az app már nem ír kedvezményes árat, ami azt is jelenti, hogy ezt a kört nem lehet majd újból eljátszani egy év múlva.

A Revolut közösség csoportban is volt aki leírta a történetét és hogy kapott visszatérítést, így tehát nem egyedi eset az enyém, aki a supportnál jelezte a problémát, az kaphatott 20 000 forint visszatérítést a csomagdíjból.

Nem túl szerencsés kommunikáció

Jól mutatja ez az eset azt, hogy azért a Revolutnál is tudnak össze-vissza információt adni és kellemetlenséget okozni. Aki utánajár, annak megérte, hiszen megkapta a kedvezményes előfizetést. Viszont aki nem, az magasabb, eredeti áron kapta, vagy akár már előtte lemondta a Metal előfizetését.

Ezen mindenképpen javítania kell a Revolutnak. Akár az app hibák gyorsabb kijavításán, akár a support egyértelműbb kommunikációján.

Te is Black Friday keretein belül fizettél elő a Revolut Metal előfizetésre 2022-ben? Te hogyan jártál el? Írd meg a Revolut közösség csoportba, ide!

Szeretnéd magabiztosabban használni a Revolutot? Ismerkedj meg minden részletével egy privát oktatás keretein belül! 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!