Rugalmas Pénzpiaci Alapok: új befektetési formát kínál a Revolut

Rugalmas Pénzpiaci Alapok: új befektetési formát kínál a Revolut

Új befektetési formát, a Rugalmas Pénzpiaci Alapokat is bevezette a Revolut a magyar felhasználóknak, amely alacsony kockázat mellett nyújt kamatot többféle devizában.

Idén februárban indította el a Revolut a Megtakarítási számla szolgáltatást a magyar felhasználóknak. Ez volt a Revolut Bank UAB első saját megtakarítási terméke és csak forintban kínált napi fizetéssel kamatot a dedikált megtakarítási számlákon tárolt pénzre.

Most pedig megjelent a magyar felhasználók számára a Rugalmas Pénzpiaci Alapok opció, amely euróban, amerikai dollárban és brit fontban kínál pénzmegtakarítást, ezekre szintén kamatot fizet a szolgáltató.

Jelentős különbség a Megtakarítási számla és a Rugalmas Pénzpiaci Alapok számla között, hogy előbbi esetén maga a Revolut Bank UAB biztosítja a szolgáltatást és egy klasszikus betéti kamatról van szó. A most, újonnan bevezetett Rugalmas Pénzpiaci Alapok viszont a Revolut Securities Europe UAB (RSEUAB) kínálja, a befektetett pénz pedig a nemzetközi Fidelity pénzpiaci alapba kerül. Az RSEUAB fizetésképtelenségére 22 000 eurós biztosítás vonatkozik.

Gyakorlatilag itt egy MMF befektetésről beszélhetünk, a Fidelity alacsony kockázatú értékpapírokba, például bankbetétekbe és kiváló minőségű vállalati kötvényekbe fekteti a pénzt, amelyek alacsonyabb kockázattal rendelkeznek, mint a normál részvény befektetések. A Revoluton elérhető Fidelity MMF-ek kockázati szintje 1/7-es, azaz a legalacsonyabb, a Moody’s minősítése Aaa-mf, a S&P minősítése pedig AAAm szintű.

Csomagonként eltérő kamatok

Ahogyan a Megtakarítási számláknál tette, úgy a Rugalmas Pénzpiaci Alapok opciónál is jelentős különbség van az APY (Annual Percentage Yield – éves kamat) között az alapján, hogy milyen csomagban van a felhasználó.

Éves kamat a Standard csomagban

 • Euró (EUR): 3,06%
 • Angol font (GBP): 4,04%
 • Amerikai dollár (USD): 3,97%

Éves kamat a Plus csomagban

 • Euró (EUR): 3,21%
 • Angol font (GBP): 4,29%
 • Amerikai dollár (USD): 4,22%

Éves kamat a Premium csomagban

 • Euró (EUR): 3,66%
 • Angol font (GBP): 4,79%
 • Amerikai dollár (USD): 4,72%

Éves kamat a Metal csomagban

 • Euró (EUR): 3,81%
 • Angol font (GBP): 5,04%
 • Amerikai dollár (USD): 4,97%

Éves kamat a Ultra csomagban

 • Euró (EUR): 3,91%
 • Angol font (GBP): 5,19%
 • Amerikai dollár (USD): 5,32%

Rugalmas Pénzpiaci Alapok: új befektetési formát kínál a Revolut

Fontos, hogy a Revolut kiemeli, nem fizet a felhasználó helyett adót, kizárólag a számla tulajdonosa a felelős azért, hogy megfizesse az összes esedékes adót, illetve hogy a befektetéssel kapcsolatos adóbevallást megtegye az adóhatóság felé.

Még tavaly a Lightyear is bevezette a BlackRock MMF befektetéseit, amelyet most pár nappal ezelőtt a Széfek funkcióval tett még rugalmasabbá. Ha a Revolut legmagasabb, Ultra csomagjához hasonlítjuk a kamatokat, akkor a dolláré kicsit magasabb a Lightyearen, az euróé és a fonté kicsit alacsonyabb. Viszont ha nem a legdrágább és legmagasabb csomagokat nézzük, akkor a Lightyear már érezhetően magasabb kamatot fizet az MMF befektetések után.

Éves kamat a Lightyear Széf befektetéseinél

Euró (EUR): 3,82%

Angol font (GBP): 5,17%

Amerikai dollár (USD): 5,39%

A cikkhez az információt köszönöm Szabó Attilának és Menyhárt Attilának.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési, adózási javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve.

Így nyithatsz Revolut Rugalmas Pénzpiaci Alapok számlát

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!