Újból forint kamatot módosított a Lightyear

Ismerd meg a Lightyear használatát privát oktatás keretein belül

A Lightyear az év elején azzal robban többek között nagyot, hogy a nem lekötött forint betétekre is 12,25%-os kamatot adott.

Ez a kamatszint viszont az év vége felé szépen lassan elkezdett csökkenni. A legutóbbi csökkentés pont december 22-én történt. A Lightyear emailben tájékoztatta a hazai felhasználókat, hogy a magyar forintban tárolt betéti kamataikat az aktuális 8,25%-os szintről 7%-ra csökkentették. Ezzel már 5,25%-os kamatszint csökkentésről beszélhetünk a tavaszi start óta.

Újból forint kamatot módosított a Lightyear

Többet feltették a kérdést, hogy a hazai alapkamat nem csökkent ilyen mértékben és miért csökkenti akkor mégis a Lightyear? Vagy hogy éppen a korábbi magasabb kamatkörnyezet csak beetetés volt-e a magyar ügyfelek behúzására.

A Lightyear tisztázta a kérdéskört és közölték, hogy a forint betéti kamatjának csökkentésének fő oka a magyar BUBOR ingadozása, illetve annak elmúlt hónapokban történt folyamatos csökkentése. A BUBOR a változó kamatozású betétek és hitelek árazásánál, valamint a tőzsdei és a tőzsdén kívüli származtatott kamatügyletek elszámolásánál jelent hivatkozási vagyis referenciaszintet.

Segítségre van szükséged? Várlak a Lightyear közösség csoportban!

A felhasználók persze kevésbé örülhetnek annak, hogy ismételten csökkent a betéti kamat, de igazából ezt a tendenciát a világon mindenhol tapasztalhatják a befektetők. A Magyar Állampapír kamatai is csökkennek folyamatosan, csak hogy egy példát mondjak (kivéve a korábbi inflációkövető papírok, amelyek kamatváltozása csúsztatva történik).

2024-ben indul a Lightyear TBSZ számla (500-an már most is tesztelhetik), valószínűleg sok felhasználó vált majd erre, hiszen akár teljesen adómentes is lehet az elért hozam a számlán, ennek hátránya viszont, hogy állami előírás, hogy a TBSZ számlára nem lehet betéti kamatot fizetni. Helyette, aki stabil kamatra vágyna TBSZ számlán, az MMF-ekre támaszkodhat.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? Regisztrálj most, az ADAM10 kóddal és 19000 forint feltöltését követően kapsz 10 dollár értékben töredékes részvényt az általad választott instrumentumban (a választható részvények limitáltak)!

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear nyújtja (Lightyear Financial Ltd. az Egyesült Királyságban és Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Revolut közösség működéséhez.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!